Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Légtisztító

Légtisztító berendezések olyan eszközök, amelyek segítenek eltávolítani a levegőből a szennyeződéseket, allergéneket és más potenciális káros anyagokat. A légtisztító kiválasztásakor fontos figyelembe venni a szükséges teljesítményt és az otthoni igényeket. Emellett rendszeresen tisztítani és karbantartani kell őket az optimális hatékonyság érdekében.

Ezek a berendezések különböző módokon működhetnek, és számos típusa létezik a piacon. Néhány típus és funkció:

Hepa-szűrők
A HEPA (High Efficiency Particulate Air) szűrők hatékonyan eltávolítják a kisebb részecskéket, például polleneket, poratka ürülékeket, dohányfüstöt és más finom porokat. Ideálisak allergiások és asztmások számára.

Aktív szén szűrők
Az aktív szén szűrők hatékonyan eltávolítják a kellemetlen szagokat és gázokat a levegőből. Gyakran használják dohányfüst, konyhai szagok vagy háziállatok által okozott kellemetlen szagok ellen.

Ionizáció
Az ionizáló légtisztítók negatív ionokat bocsátanak ki, amelyek megkötik a pozitív töltésű részecskéket, így a levegőben lévő szennyeződések leülepednek. Ezzel a módszerrel néhány típusú szennyeződés eltávolítható, de lényeges a berendezés helyes használata és karbantartása.

Páramentesítő funkció
Néhány légtisztító berendezés beépített páramentesítővel rendelkezik, ami segít csökkenteni a páratartalmat a levegőben. Ez különösen fontos lehet a penészgomba elleni küzdelemben.

Okos funkciók
Egyes modern légtisztítók okos funkciókkal is rendelkezhetnek, például mobilalkalmazásokkal való vezérléssel vagy érzékelőkkel, amelyek automatikusan szabályozzák a tisztítási szintet az aktuális levegőminőség alapján.


8termék 18