Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Karbantartás

A klímaberendezés használatának igénybevételétől és a gyártó által meghatározott évenkénti egy, ill. több alkalommal szükséges a klíma tisztítás, karbantartás műveletét szakemberrel elvégeztetni. Ez egy megelőző átvizsgálás, amelynek többek között az is a célja, hogy a nagyobb hibákat, szervizelési feladatokat elkerüljük.

A klíma karbantartás nem csak a kiterjesztett garancia miatt fontos, hanem a használók egészsége és a készülékek hosszabb, gazdaságosabb működésének érdekében is. Egyrészt egy elhanyagolt beltéri egység a gombák és baktériumok melegágya is lehet. Másrészt egy szennyezett hőcserélő rosszabb hatásfok mellett tudja leadni a hőt.

A klímakészülék karbantartása nemcsak a beltéri egység tisztítására, fertőtlenítésére terjed ki, hanem a kültéri egységre is. A kültéri egység a szabadban található, így ki van téve az időjárás viszontagságainak. A hőcserélőjén sűrűn elhelyezkedő lamellák között különféle szennyeződések (szöszök, por, falevél stb.) megtelepednek, így megakadályozzák a levegő szabad áramlását, ami a készülék meghibásodásához vezethet.

A rendszeres klímatisztítás mellett a gép élettartama és biztonságos üzemeltetése hosszú időre fenntarthatóvá válik. A karbantartás fontosságáról bővebben a blogunkon írtunk, érdemes ITT tovább olvasni a témában.

Klíma karbantartása

Általános tisztítás, fertőtlenítés és üzemállapot ellenőrzés:

  • 1 készülék - 13.000 Ft + ÁFA
  • 2 készülék - 11.000 Ft + ÁFA/db
  • 3-4 készülék - 10.000 Ft + ÁFA/db
  • 5 vagy több készülék egyedi ár!

 

Multi készülékek esetén: 9.000 Ft + ÁFA/beltéri egység

 

Klíma mosása

  • 1 beltéri egység - 18.000 Ft + ÁFA