Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Blog

Klímatisztítással csökkenthető a rezsi?

2023.10.18 12:25
Klímatisztítással csökkenthető a rezsi?

A klímák karbantartása

A klímaberendezéseket rendszeresen tisztítani kell, mert az elhanyagolt klímák egészségügyi problémákat okozhatnak. Sőt, még a gépek hatékonyságát és élettartamát is befolyásolja, hogy figyelünk-e rájuk. Lentebb részletezzük, hogy mik a karbantartás legfőbb szabályai, és miért érdemes ezt komolyan venni. 

 

Karbantartással az egészségünket! 

A rendszeres, évi legalább egy karbantartás segít megakadályozni különböző allergének, mint por, pollen, penészspórák és baktériumok felhalmozódását. A beltéri egység nedves környezete kedvez a penész és a szervezetre káros kórokozók számára, amelyeket a klíma szétfújhat az adott helyiségben. A szakszerű takarításnak köszönhetően így a lehetséges allergiás reakciók vagy légzőszervi problémák megelőzhetők. Forgalmas helyeken, mint üzemekben, orvosi rendelőkben ennek kiemelt jelentősége van, ezért ott a minimum évi két karbantartási alkalmat szoktuk javasolni.

 

Figyeljünk a pénztárcánkra! 

Ha nyáron hűtésre, az őszi és téli hónapokban fűtésre is bekapcsoljuk, akkor mindenképpen érdemes az évi legalább egy, de inkább a kettő karbantartást elvégeztetni. A javaslatunk oka, hogy ha a kültéri egységen felhalmozódnak a lerakódások, például a por, homok, virágszösz, akkor a gép nehezebben fogja szívni a levegőt. Ennek az eredménye, hogy ugyanazon hőfok eléréséhez több energiát használ fel, ami a rezsi számlán is meglátszik majd. Ráadásként még a nyugalmunkat is zavarhatja a hangosabb működés. Összehasonlítva az időnkénti tisztítási díját a megnövekedett villanyszámlával, valamint a rosszabb esetben szervizelési, javítási vagy cserélési költségekkel, megéri szakszerűen vigyázni a berendezésekre. 

 

Óvjuk a környezetet! 

A rendszeres évi karbantartás segít megőrizni a klíma teljesítményét és hosszabb élettartamát. Egyrészt hozzájárulhatunk a környezetbarát működéshez, mivel a tisztán tartott rendszerek kevesebb energiát fogyasztanak. Ha a közelünkben építkezés volt vagy nagyon forgalmas helyen van a kültéri egység, aminek következtében jobban ki van téve a por, homok és egyéb lerakódásoknak, évente akár kétszer is érdemes szakembert hívni. Másrészt a gondozott berendezések évtizedekig szolgálhatják a kényelmünket, így az újabb háztartási hulladék minimalizálásával szintén odafigyelünk a környezetünkre. 


Karbantartással kapcsolatos további kérdések esetén is elérhetőek vagyunk telefonon (+36 20 414 6806, +36 30 854 7410), illetve üzenetben is várjuk a megkereséseket!