Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Hőszivattyú

A levegő-víz hőszivattyú egy komplett, kényelmes, mindent kielégítő rendszert nyújt ingatlanja használati melegvíz ellátására, hűtésére, illetve fűtésére is. Két kivitelben kaphatóak, monoblokkos rendszerűek, ahol egyben van a kültéri és beltéri egység, valamint osztott (split) rendszerűek, ahol a kültéri és beltéri egység külön állnak.

Miért érdemes levegő-víz hőszivattyú rendszert telepíteni? Mert kiemelkedő az energiahatékonysága (H és Geo kedvezményes tarifák is elérhetőek, mellyel tovább csökkenthetők a költségek), rugalmas a kiépíthetőségük, könnyű a telepíthetőségük, illetve környezetbarát megoldás. Mindezek mellett pozitív tulajdonságuk, hogy nem jut füst, korom a levegőbe, csendesek és intelligensen szabályozhatók is. Hátránya viszont, hogy a kültéri egysége helyigényes.

Fontos viszont, hogy hőszivattyús rendszer vásárlása előtt szükség van a lakás energetikai felmérésére, amely egy épületgépész által kérhető. Hiszen meg kell tervezni a pontos teljesítményt, mely függ a meglévő és/vagy tervezett fűtési rendszertől (radiátor, fancoil, padló vagy felületfűtés), a csövek keresztmetszetétől, a lakás hőveszteségétől (a szigeteltség fokától, esetleges hőhidaktól), és még számtalan tényezőtől. Kérdések esetén bizalommal forduljon kollégáink felé a fent látható telefonszámokon!