Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Hővisszanyerős szellőztető

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek hatékony és fenntartható megoldást nyújtanak az épületek szellőztetésére. Ezek a rendszerek a szellőztetendő helyiségből távozó használt levegőből kinyerik a hőt, majd azt átadják a bejövő friss levegőnek. Ennek eredményeként csökkenthető a fűtési vagy hűtési energiaigény, mivel a szellőztetés során elveszített hőt részben visszanyerik. Ezen kívül javítják a beltéri levegő minőségét is, mivel szűrőrendszerrel rendelkeznek, ami kiszűri a szennyeződéseket.

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek alapvetően két fő lépésben működnek: levegőszellőztetés és hővisszanyerési folyamat.
1. Friss levegő beszívása: az épület külső részéről friss levegőt szívnak be, általában egy külön kürtőrendszeren keresztül. Majd a használt levegő elszívása: a beltéri helyiségekből távozik a használt levegő, amely magában hordozza a helyiség hőmérsékletét.

2. A két levegőáramlást egy hőcserélő egység vezérli. Ez a szerkezet lehetővé teszi, hogy a használt levegőből kinyert hőt átadják a bejövő friss levegőnek, anélkül, hogy a levegők közvetlenül érintkeznének egymással. A hőcserélő egység hatékonysága meghatározza, mennyi hőt képes visszanyerni a használt levegőből. A magas hatékonyságú rendszerek jelentősen csökkentik az energiaigényt. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a helyiség friss levegőt kapjon, miközben minimalizálja a hőveszteséget vagy -túlzott hőfelvételt.


6termék 16

LG LZ-H Hővisszanyerős szellőztető

515 000 Ft