Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Blog

Mire érdemes figyelnünk, mielőtt klímát vásárolunk?

2023.11.16 13:13
Mire érdemes figyelnünk, mielőtt klímát vásárolunk?

 

A klímaberendezések számos pozitív hatással bírnak. Az egyik legfontosabb előnyük, hogy segítenek a hőség elleni védekezésben, különösen a forró nyári napokon. Az optimális hőmérsékleten tartott beltéri környezet segít elkerülni a hőgutát és egyéb egészségügyi problémákat. Manapság pedig már sok modern klíma készülék képes mind hűtésre, mind fűtésre.

A modern klímák

A hűtő-fűtő klímák egész évben biztosítják a megfelelő hőmérsékletet. Az inverteres klímaberendezések hatékonyan szabályozzák a teljesítményüket, csökkentve az energiaveszteséget. A megfelelő méretű és beállított klíma jelentős mértékben csökkentheti a fűtési és hűtési költségeinket.

A klímák előnyei

Emellett a klímaberendezések csökkenthetik a levegőben található allergének számát, mivel a szűrőrendszerek képesek eltávolítani a poratkákat, polleneket és más irritáló anyagokat. Ez segíthet az allergiás reakciók enyhítésében és azoknak, akik asztmában szenvednek, megkönnyítheti a légzést. Ezenkívül a klímaberendezések javíthatják a munkahelyi vagy otthoni komfortérzetet, elősegítve ezzel a jobb koncentrációt és hatékonyságot. Éjszaka pedig segíthetnek az alvásminőség javításában, mivel hűvös környezetben könnyebben elaludhatunk, és pihentetőbb alvást élvezhetünk.

Szempontok a megfelelő klíma vásárlásához

Fontos azonban, hogy megfelelően használjuk a klímaberendezéseket, és tartsuk szem előtt az optimális hőmérsékletet, hogy a pozitív hatásokat élvezhessük, miközben minimalizáljuk az esetleges egészségügyi kockázatokat. Az alábbi írásunkban azokat a szempontokat gyűjtöttük össze, hogy mire érdemes figyelnünk, mielőtt klímát vásárolunk.

1. Márka és minőség: 

Fontos választani egy megbízható márkát, amely jó minőségű termékeket kínál, és hosszú távon is támogatja a garancia és szerviz szolgáltatásokat. Az ismeretlen márkákat azért is érdemes kerülni, mert nehéz hozzá szerelőt találni és problémás az alkatrész beszerzése is. Sőt, a nagyon alacsony árú készülék 1 év garanciával is okozhat később meglepetést, mert a javítás igen drága lehet a jótállás lejárta után.

 

2. Ár-érték arány: 

Ne csak az árat nézze, hanem az ár és a teljesítmény közötti optimális egyensúlyt. Gyakran érdemes hosszú távú befektetésként tekinteni a klímára, figyelembe véve az energiafogyasztást és a karbantartási költségeket is. 

 

3. A klíma típusa

Döntsük el, hogy szükségünk van-e csak hűtő/fűtő, vagy mindkét funkciót ellátó klímára. Az év során változó időjárási körülményekhez igazodva ezek a funkciók hasznosak lehetnek. Egy korábbi cikkünkben 7 érvet soroltunk fel a négy évszakos klímák mellett, érdemes ITT elolvasni.

 

4. Energiatakarékosság: 

Keresse meg a klímaenergetikai osztályát! Minél magasabb az osztály, annál hatékonyabb a készülék, és hosszú távon kevesebb energiát fogyaszt. A gazdaságosság szempontjából a legjobban az A+ vagy A++ klímák érik meg a pénzüket, hiszen ezeknek a berendezéseknek lényegesen kisebb az induló áramfelvételük, így folyamatos üzemelés mellett a havi költségek is sokkal kedvezőbbek lesznek.

 

5. Inverteres technológia: 

Az inverteres klímaberendezések hatékonyan szabályozzák a teljesítményüket, mert képesek automatikusan kontrollálni a kompresszor fordulatszámát az igényeknek megfelelően. Ezzel pedig kevesebb lesz az energiaveszteség. A megfelelő méretű és beállított klíma pedig jelentős mértékben csökkentheti a fűtési és hűtési költségeket.

 

6. Szoba mérete és a klíma elhelyezése:

Érdemes megtervezni a vásárlás előtt, hogy a megfelelő helyiséghez a megfelelő teljesítményt válasszuk. Mérjük meg a helyiség méretét, mivel ez alapján választhatjuk ki a megfelelő teljesítményt arra figyelve, hogy a klíma el tudja látni az adott teret a hűtés/fűtés szempontjából. Illetve győződjünk meg arról is, hogy van lehetőség a klíma könnyű és biztonságos telepítésére az adott helyiségben. 

 

7. Zajszint:

Figyeljünk a klíma zajszintjére is, különösen, ha a klímát hálószobába vagy olyan helyiségbe tervezzük, ahol fontos a csend. Egy hangosabban működő klíma megkeserítheti az életünket.

 

8. Tisztítás és karbantartás: 

Válasszunk olyan klímát, amely könnyen karbantartható és tisztítható. Ez hozzájárul a hosszú élettartamhoz és a hatékony működéshez.

 

9. Tisztább levegő:

A komolyabb márkák nem csak hűtik a levegőt, hanem tisztítják is, és nagyrészt képesek kiszűrni az olyan káros szennyeződéseket, mint a penész, baktériumok és vírusok.

 

A klíma kiválasztásakor fontos figyelembe venni a fenti tényezőket. Reméljük, hogy tudtunk segíteni a megfelelő klíma kiválasztásában. A honlapunk webshopjában számos, általunk megbízhatóank tartott és tapasztalt klíma található. Kérdés esetén a fenti telefonszámokon elérhetőek vagyunk.