Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Blog

Hogy lehet kórokozómentes a környezetünk?

2023.10.26 15:28
Hogy lehet kórokozómentes a környezetünk?
Array

Kijelenthető, hogy az elmúlt három évben az egészségünk, az arra való odafigyelés és annak megőrzése kiemelkedő szerepet kapott. A járvány mindenkit ráébresztett arra, hogy az immunrendszerünkre folyamatosan vigyázni kell, amihez használhatunk mind külső, mind pedig belső segítséget. A TADIRAN AIROW 3 légtisztító modulnak köszönhetően, ami kórokozómentes levegőt biztosít, hiszen mentesíti a levegőt a különböző kórokozóktól: a vírusoktól, a baktériumoktól, ezzel egy újabb eszközt kaptunk a kezünkbe.

Egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, pihenés, stresszmentesítés, több alvás, ezekkel mind tehetünk az immunrendszerünk erősítéséért. Okosórák, pulzusmérők, maszkok, kézfertőtlenítők, csak néhány eszköz felsorolva, amikkel pedig figyelhetjük és támogathatjuk az egészségünk megőrzését. A Gree Magyarországnak köszönhetően pedig most bővült ez az eszköztár. Az általuk Magyarországra hozott klímára szerelhető TADIRAN AIROW 3 készülék forradalmi újításnak számít a levegő tisztítása terén, mert kórokozómentesíti a környezetet, hiszen akár 99%-kal redukálja bizonyos ismert aeroszolos kórokozókat, köztük a SARSCoV-2-t is.

Jó levegővel az egészségünkért

Az egészséges élethez nem elegendőek az életmódbeli döntések és lépések, hanem a környezeti tényezőket is számításba kell venni. Például az ipari, vegyi szennyezés és a rossz levegőminőség is káros hatással van ránk. Hazánk szerencsére messze van a világ legszmogosabb városának, az indiai Újdelhinek a szmog szintjétől, de nem csak az utca levegője a fontos. Egyáltalán nem mindegy, hogy a napunk nagy részét milyen levegőjű környezetben töltjük. Kutatások bizonyítják, hogy a belterek levegője 5-6-szor szennyezettebb a kültérhez képest, és ez negatívan változik minél többen vagyunk az adott helyiségben. Ez kiemelten igaz az őszi-téli hónapokban, hiszen a napunk 90%-át zárt terekben töltjük. Ezekben az évszakokban különösen ajánlott tenni a kórokozómentes levegőért.

Egyszerű beszerelés

A klímára szerelhető TADIRAN AIROW 3 légtisztító modul hatékonyan csökkenti a levegőben található kórokozók, allergén részecskék és szennyeződések szintjét. Ez az eszköz könnyedén elhelyezhető magasoldalfali klímaberendezésekben, szakképesített klíma szerelők számára nem több pár percnél a beüzemelése. Ráadásul a használata során nem igényel további karbantartást, tisztítást. Ezt az apró modult a hőcserélő lemezen kell rögzíteni, és a levegő vírus- és baktérium mentesítését az egészségügyi határértékeken belüli mennyiségű hidrogén-peroxiddal végzi.  

A tisztítást végzi: a hidrogén-peroxid

Méltatlanul kevés szó esik róla, pedig nagyon sokoldalúan használható a mindennapi életünkben. Igaz, elsődlegesen a hatékony baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt tarthatjuk a háztartásunkban, higítva kiváló sebek és horzsolások fertőtlenítésére, illetve háztartási felületek tisztítására. Emellett fogfehérítésre, a fogak felszínéről a foltok és elszíneződések eltávolítására, a rossz lehelet és különböző szájüregi fertőzések megszüntetésére is alkalmas. Vízzel hígítva segíthet megszabadulni a kerti növényeket támadó kártevőktől és gombáktól vagy a ruhákon, szőnyegeken lévő foltok kimosásában is segítségünkre lehet.

Kórokozók ellen

Az AIROW3 egy olyan egyedülálló modul, amely ezt az elsődlegesen fertőtlenítőként szolgáló természetes vegyületet, a hidrogén-peroxid-ot állítja elő. Ennek köszönhetően pedig legalább 99,93%-kal csökkenti a levegőben terjedő kórokozókat, így biztosítja a kórokozómentes környezetet. Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatala által jóváhagyott Aerosol Research kutatóintézet végzett tömegspektrométeres vizsgálatokat, melynek során megállapításra került, hogy a tesztelt SARS-CoV-2 helyettesítőként használt RNS-vírust 1 óra alatt 99,994%-kal csökkentette. A vizsgált egy köbméteres kamrában 60 perc elteltével a vírusok száma már csak 0,006%.

Penész ellen

A TADIRAN AIROW 3-t Japán egyik leghíresebb laboratóriumában is tesztelték a leggyakoribb beltéri penészgombával, a kékpenésszel szemben is. Amennyiben ez a penészgomba nagy mennyiségben van jelen, megnövekszik a kibocsátott spórák száma a levegőben (1000-10 000 spóra/m3 tartományban). A penész spórák potenciális egészségügyi veszélyt jelentenek, hiszen hosszabb távú kitettségük összefüggésbe hozható légzőszervi betegségekkel és asztmás tünetek kialakulásával. A vizsgálat során megállapították, hogy 3 óra alatt 99.4 %-kal csökkenti a penicillium citrinum szintjét egy 25 köbméteres kamrában.

A hidrogén-peroxid szintje
A hidrogén-peroxid hatékonyan pusztítja el a baktériumokat és vírusokat. A készüléket biztonsági vizsgálatoknak is alávetették, mely során mérték a hidrogén-peroxid koncentrációját a levegőben. Megállapították, hogy az OSHA, az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatala által megengedett munkahelyi expozíciós határértéknél jóval alacsonyabb, megközelítőleg 66x kevesebb mennyiségű hidrogén-peroxidot termelt.

 

A nálunk is vásárolható, illetve beszerelését kérhető TADIRAN AIROW 3 modul egy újabb lehetőségünk arra, hogy tudatosan figyeljünk az egészségi állapotunkra. Teremtsünk kórokozómentes, jó levegőt otthonra, a munkahelyünkre, családunknak és munkatársainknak egyaránt!