Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Blog

Mire tudjuk használni télen a klímát?

2024.01.11 16:36
Mire tudjuk használni télen a klímát?

Az elmúlt években igencsak megváltozott a légkondícionálók piaca, mert a különböző gyártók igyekeznek lépést tartani a felhasználók új igényeivel. Hiszen változnak a körülmények: az időjárás, a szokások, a home office gyakorisága, a rezsiköltségek. Az alábbi cikkünkben azt nézzük meg, hogy a téli hónapokban hogyan tudjuk kihasználni a klímákat.

A klímákat eredetileg a nyári hőség ellen találták ki, aminek köszönhetően továbbra is a lakosság nagyobb százaléka ezt a funkcióját használja ki leginkább. Azonban érdemes tájékozódni, és az újabb technológiák lehetőségeivel is élni. Ha most gondolkozol klímavásárláson vagy a régi, elavult, magas fogyasztású klímádat cserélnéd le, mindenképpen olvass tovább!

Rugalmasság

Mondhatjuk, hogy az éghajlatváltozás már mindenkit érint. Az időjárás szélsőséges ingadozása, a hőmérséklet napról napra történő hirtelen emelkedése és csökkenése kihívások elé állít, amire hatékonyan kell reagálni. Erre az egyik megoldásunk a klímával fűtés lehet, ráadásul tehetünk egy lépést a kényelmes, fenntarthatóbb és környezetbarátabb otthonunk kialakításához. A klímával fűtés rugalmasságot biztosít a felhasználóknak. Ez a rugalmasság lehetővé teszi az energiahatékony fűtési és hűtési ciklusok váltakoztatását az évszakoknak megfelelően.

A kényelmes otthonért

Az inverteres klímák képesek automatikusan szabályozni a teljesítményüket az aktuális igényekhez, minimalizálva ezzel az energiafelhasználást. Számos új típusú klíma tartalmazza az úgynevezett I feel funkciót, ami azt jelenti, hogy a berendezés érzékeli az otthoni környezet hőmérsékletét, és automatikusan beállítja nekünk az ideális környezetet. Ezzel is a komfort mellett az energiatakarékosságot is támogatva. 

Meleget olcsóbban

Ezek a klímák, akárcsak a hőszivattyúk működési elve, a külső környezetből elnyelt hőt engedik vissza a helyiségbe. Vagyis így 1 kW-nyi energia felhasználásával 3-4 kW-nyi energiát termel. Köszönhetően ennek, a rezsi költségek is ennek megfelelően alakulnak. Ráadásul számos kalkulációt olvashatunk arról, hogy manapság az árammal működő berendezés gazdaságosabb, mint gázzal fűteni, de ezzel a hővisszanyerő mód miatt a hagyományos elektromos fűtési berendezéseket is messze lehagyja. Bár hozzátesszük, hogy ez a kijelentés egy optimális állapotú, jól szigetelt, nem túl nagy hőigénnyel rendelkező ingatlant vesz alapul. 

Hosszú távú befektetés

Bár a klímaberendezések beszerzése kezdetben magas költségekkel járhat, hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet az energiaköltségek csökkenése és a hosszú élettartam miatt. Az energiahatékony klímaberendezések és az otthonunk megfelelő hőszigetelésének köszönhetően csökkenthetjük a fűtési költségeket.

Egészségügyi előnyök

Ezek az új típusú légkondícionálók nemcsak a hőmérséklet szabályozásában játszanak szerepet, hanem az egészség javításában is. Egy megfelelően karbantartott klímaszett a beépített szűrőin keresztül segít a levegő tisztántartásában, meggátolja a pollenek és egyéb allergének bejutását a belső térbe. Ez különösen fontos azoknak, akik kevésbé várják a tavaszi hónapokat, mert a virágzás miatt különböző légzőszervi vagy allergiás problémákkal küzdenek. Sőt a penész és egyéb baktériumok túlszaporodásában a páramentesítő funkció előnyeit használhatjuk ki.

Ahogy láthatjuk, hogy bár az egészségünk szempontjából is kiemelten fontos már küzdeni a nyári forróság ellen, ugyanakkor a többi évszakban is sok funkciójával tudjuk könnyíteni az életünket. Télen a klímával fűtés nem csupán egy egyszerű kényelmi szolgáltatás, hanem egy olyan megoldás, amely a környezetvédelem, az energiahatékonyság és az egészség területén is számos előnnyel jár.