Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

ÚJ

ATREA SKV / szellőző és légkondicionáló mennyezetek

ATREA SKV / szellőző és légkondicionáló mennyezetek
ATREA SKV / szellőző és légkondicionáló mennyezetek
A teljes területre kiterjedő elszívás megfelel az étkeztetési létesítmények működésére, tervezésére és higiéniájára vonatkozó legszigorúbb előírásoknak. Bármilyen méretű és típusú konyhához alkalmasak. A zárt rendszernek köszönhetően megfelelnek az étkeztetési létesítmények higiénikus környezetére vonatkozó összes előírásnak. Alkalmazhatók alacsony belmagasságú vagy ívelt mennyezetek esetén, ahol a normál páraelszívók nem szerelhetők fel.

Fő előnyei az alacsony beszerzési ár, a vonzó megjelenés, a zárt elszívó rendszer és a gyors és könnyű karbantartás.

Javasoljuk a beépítésüket automatikus működésvezérlésű DUPLEX szellőzőegységekbe.
Részletek
Alapvetően két lehetőség választható, ha a konyhák szellőztetéséről van szó.
Helyi rendszerek – Az elhasznált levegőt közvetlenül a berendezés vagy a főzőtér felett elhelyezett páraelszívók távolítják el.

A páraelszívókat elsősorban olyan kis és közepes méretű konyhákban használják, ahol a berendezések többsége főzőterekben van elosztva. Elhelyezésüktől függően falra szerelt vagy központi páraelszívók közül lehet választani. Ez a koncepció azonban nem engedi meg a berendezések helyének megváltoztatását. Helyesen kell meghatározni a páraelszívó méretét, hogy elegendő átfedést biztosítson. Ennek a megoldásnak a fő előnye az alacsony ár és az, hogy a levegőben lévő zsírpára csak rövidebb távolságra terjed ki. Előnytelennek tekinthető viszont annak a kockázata, hogy a használt levegő a konyhába szivárog és lerakódásokat okoz a vízszintes felületeket. A páraelszívók valamennyi típusát kizárólag rozsdamentes változatban gyártják, és beépített zsírszűrőikben biztosítani kell a zsírrészecskék elkülönítését, valamint a munkafelület megvilágítását a megfelelő hőállóságú, beépített fluoreszkáló fénycsövek segítségével.

Teljes területre kiterjedő rendszerek – Az elhasznált levegő elszívása az egész területre kiterjedően történik nyitott vagy zárt rendszerű szellőző és légkondicionáló mennyezeteken keresztül.

Napjainkban a szellőző és légkondicionáló mennyezetek bármilyen típusú és méretű konyhában használhatók. Alkalmazásuk egyik oka az áruk – igen vonzó, és nem nagyon különbözik a páraelszívós rendszerek áraitól. Ennek következtében a teljes területre kiterjedő elszívás az ügyfelek kedvelt lehetőségévé válik.

A teljes területet lefedő mennyezetek általános előnyei:
Nagyszerű megjelenést kölcsönöz a konyha belső terének
Univerzális megoldás, ha megváltozott a konyha elrendezése
A hirtelen keletkező gőzt könnyen összegyűjti
Zárt változat – az elhasznált levegő elszívása a konyha légteréből zsírszűrőkön keresztül történik a zárt elszívócsatornákba. A megoldás előnye a szerkezeti felületek tökéletes elválasztása a zárt térben a konyhából elszívott levegőtől az elszennyeződés és az esetleges lerakódások elkerülése érdekében.