Kérdése van?

+36 20 414 6806 +36 30 854 7410

 Üzenetküldés

Blog

Egy készülék, ami minden hónapban megéri az árát

2024.01.18 16:48
Egy készülék, ami minden hónapban megéri az árát

Univerzális? Nyáron hűt, télen fűt, ősszel és tavasszal pedig szabályozza a páratartalmat, szűri az allergéneket? Energiahatékony működése révén csökkenthető az energiaszámla? Helytakarékos és környezetbarát? Sőt, okostelefonról is működtethető? Hogy mi lehet ez? A változatos éghajlatú országokban különösen jól kihasználható, számos előnnyel járó négyévszakos klíma.

 

A négyévszakos klímák a hőszivattyúkhoz hasonló technológiát alkalmaznak, vagyis hatékonyan képesek hőt kinyerni vagy leadni a környezetből. Ennek köszönhetően kevesebb energiát használnak fel fűtésre vagy hűtésre, mint a hagyományos fűtési és hűtési rendszerek. Az energiahatékony működés révén pedig csökkenthetjük az energia számlákat. A négyévszakos klíma egész évben kényelmet biztosít, mivel képes alkalmazkodni az évszakok változásaihoz. Nyáron hűthet, télen fűthet, így a klíma használata egész évben egyenletes beltéri hőmérsékletet biztosít. 

A Turbo hűtési üzemmóddal pedig a nyári forróságot tudjuk enyhíteni, mert általa rövid idő alatt kellemes lesz a szobában a környezet. Hogy ez miért fontos? Mert kánikula esetén, vagyis a túl meleg levegő sem a felnőtt szervezete mellett a kisgyerekekre és a háziállatokra is kockázatot jelenthet. Többek között a kiemelkedő fontosságú alvásban és a pihenésben is nehézséget okozhat. De ha nem ezt a lehetőséget szeretnénk kihasználni, akkor a Wifi funkció vagy a 24 órás időzítő segítségével már klimatizált lakásba érkezhetünk haza.

Például a Polar fűtésre is optimalizált készülékei a szélsőséges külső hőmérséklettől függetlenül képesek melegen tartani az ingatlanunkat. Extra funkcióként szerepel bennük az alaplemez fűtés, ami azt jelenti, hogy a kültéri egységbe fűtőszál került beépítésre, amely alacsony külső hőmérsékletnél megakadályozza a kondenzvíz fagyását. Az anti-cold air funkció pedig fűtés üzemmódban használandó. Csak akkor kezd el működni a beltéri ventilátor, ha a hőmérséklet már elég meleg. Ezzel megakadályozza, hogy hideg levegőt fújjon be a készülék a fűtés bekapcsolásakor vagy leolvasztás után. Télen érdemes még az I feel funkciót is használni, aminek köszönhetően a légkondícionáló felméri az otthoni környezet hőmérsékletét és automatikusan az ideális hőmérséklet eléréséhez szükséges üzemmódra kapcsol. 

Ami még nagy előnye, hogy egyetlen rendszerben ötvözi a fűtési és hűtési funkciókat, ezért nem szükséges két különálló rendszert telepíteni és karbantartani. Ez egyszerűsítheti a ház energiagazdálkodását és a karbantartási feladatokat. Univerzalitása viszont nem csak ebből áll, hanem például a páramentesítő funkcióval a szobákban segít a nedvesség szabályozásában. Kinek kedvez a túl magas páratartalom? Sajnos az allergiát és egyéb légúti problémákhoz vezető penész és különféle baktériumok elszaporodásának. Az önálló párátlanító üzemmóddal akár még a nedves ruhák is megszáríthatók, amikor az időjárás párássá válik. Ahogy a komfort hűtés funkció is segít ebben, mert bekapcsolásával a készülék a szoba páratartalmát is csökkenti, ezzel is biztosítva a megfelelő komfortot a felhasználók részére.

A tiszta és ideális otthoni levegő elérésében nagy szerepe van a megfelelő páratartalom mellett a berendezésekbe szerelt hatékony levegőszűrőnek is. Utóbbi kifejezetten az allergiás időszakokban szolgálhatja az egészségünket, mivel egy jó minőségű, rendszeresen karbantartott klíma már képes megtisztítani és szűrni a kinti levegőt, hogy a belső terekbe már a pollenmentes jut be, ellentétben a hagyományos szellőztetéssel szemben. De melyik ehhez a jó klíma? Keressünk olyat, ami mondjuk 3 az 1-ben szűrővel, például Katechin, Ezüst-ion és/vagy C-vitamin szűrővel rendelkezik, hiszen ezek frissítik a levegőt, tisztítják az allergénektől, spóráktól, gombáktól, valamint a kellemetlen szagokat is eltávolítják. A többek által ismert steril HEPA szűrő is nagy segítség lehet, mert a klíma egy extra csövön keresztül friss levegőt juttat bentre.

 

Sok hasznos funkció segíti, hogy az év minden hónapjában ki tudjuk használni a klíma készülékeinket. Kérdés esetén a telefonszámainkon elérhetőek vagyunk, örömmel segítünk!

Sőt, cégünk ezzel a klímatípussal kapcsolatban január 17. és február 17. között különleges ajánlatot kínál, aminek a részletei ITT olvashatók.